Blogger Templates
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...




~~~~ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT DATANG~~~~SILA TINGGALKAN JEJAK UNTUK MEMUDAHKAN KAMI MELAWAT ANDA NANTI~~~~~~~TERIMA KASIH~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Thursday, January 5, 2012

IKAN PEKASAM


Assalamualaikum, Tak sabar nak tunggu raya cina nanti maklumla nak balik kampung. Dah lama gile aku tak balik kampung. Rindu tahap dewa durjana dah ni. Asyik igat kat family kat kampung je sekarang. Dahla lama sangat aku tak main dengan banjir. 

Dulu bulan november paling aku tunggu sebab nak main air banjir. hehe bukan ape cuma air sungai kat kampung aku makin naik dan bolehla aku pasang jaring. Buleh ikan pulak besar dari selalu, Ikan dari sungai besar akan merayau time banjir dan naik kehulu sungai. 

Dapatlah makan ikan baung, kelah, lampam banyak lagi la.. Lepas tu suh nenek buat pekasam. Pehhh sedap gile kalo ingatkan balik kenangan tu huhu.. Rindu sangat...



~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

5 comments:

Ujie said...

salam kenal,

banjir..ada susah, ada seronok!

*saya dah review alexa blog kalian..^_^

~Mr. Cool & Cik Kepoh~ said...

thanks... tp sy ske banir hehe

[PCL] said...

salam, kak Ujie datang mereview alexa, pcl pun turut sama walaupn baru pertama kali ke sini...rasa bahagia jer haha...salam kenal juga dari sy...hati2, jgn main banjir bahaya tu.

Elih Japahar said...

Haii..baru lepas review alexa kumpulan 1, segmen dianarashid.com..tq

tunz said...

SALAM ....