Blogger Templates
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...




~~~~ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT DATANG~~~~SILA TINGGALKAN JEJAK UNTUK MEMUDAHKAN KAMI MELAWAT ANDA NANTI~~~~~~~TERIMA KASIH~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Friday, January 6, 2012

Blog Di Hack



Assalamualaikum semua. sebenarnya semalam lagi aku patut posting kat sini huhu tapi tak berkesempatan. Sibuk memanjang je mklmla dh dekat audit ISO.. Semalam sebelum masuk kerja iaitu pukul 700am aku buka blog ni utk update cam biasa tapi tetiba je aku blurrr.. Apahal plak ni.. Bila aku baca balik aku bru phm. Rupanya blog aku dah kena hack.. Berdebar gile hati aku,, ermmm konpem jahanam blog aku ni. Tamatla riwayat coretan Mrs Kepoh dan Mr Cool nanti. 

Bila aku baca balik ape yang tertulis rupanya di hack oleh "Pengembara Timur" ermmm aduh cammana ni.. Blog aku ni di hack oleh geng diorang untuk test security katanya tapi xtaula kebenarannya pulak.. Yang tak tahan tu security blog aku ni 0.001% haha teruk gile aku punya kan hehe. Punyalah sempai 1% pun x sampai haha.. Sedey gile seyhh.. Aku apalagi, dengan lagak sedih dan macho aku msg geng pengembara timur.

 " Assalamualaikum, leh bagi balik tak blog saya?" kat wall diorang.. Tuppp..tuppp.tupp.. xde respon.. "Xpela nak wat cam na, jd arwahla blog aku ni"~suara manja dalam hati~ Tapi bila aku sampai kat workshop aku cube buka balik,,, Aik,buleh plak, Alhamdulillah sebab boleh buka balik blog aku ni ha. Blehla korang dengar apa yang aku nak cakap kat blog ni lagi huhu. Aku sempat lagi tu print screen page blog aku time kena hack sebab nak tunjukkan kat korang hehe
;
;

~ni ha msg diorang bagi kat page blog aku~ 

Ramai kalangan kita marah bila kena hack. Bagi aku kan aku tak la marah cma sedih je huhu sebab aku dah 2 kali kena hack. Dulu fb aku sekarang blog plak. Lagipun aku slalu baca piagam diorang yang hack ni diorang just nak testing security dan diorang akan bagi balik kalo kita mintak dengan baik. 

Dengan kata lain diorang ni hackers yang baik hehe. (ada ke cam tu?) Pape pun terima kasih pada "Pengembara Timur sebab hack aku punya log dan bagitahu security aku lemah (kalo x sampai skrg aku xtau security blog aku lemah) dan sekali lagi terima kasih sebab bagi balik blog yang tak seberapa ni kat aku,, Thanks sume..


~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

2 comments:

jimmy said...

cam mana nak bagi security lagi power

~Mr. Cool & Cik Kepoh~ said...

yang tu aku xtau la jimmy.. dalam internet xde yag betul2 secure tau.
yg aku tau geng2 ni cakap kna buh sume icon baru secure sikit..