Blogger Templates
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...




~~~~ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT DATANG~~~~SILA TINGGALKAN JEJAK UNTUK MEMUDAHKAN KAMI MELAWAT ANDA NANTI~~~~~~~TERIMA KASIH~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Monday, December 28, 2009

~NeW begining...new work place...everything new!!!~

assalamualaikum...hi guys...wassup???wah lame giler x update blog kami nie...al-maklum la dua2 ngah busy...huhu...busy ke aku...hmm...actually ngah sakit ati sgt2 nie...huwaaa...aku dah x keja skunk...tension tul..dah la tu keja yg paling aku minat alih2 company closed down lak...argghhh!!!!!!
tapi aku syukur sgt2 sbb dah pat job len skunk nie...dan mulai saat ini aku berjanji yg aku akan pastikan yg job nie akan kekal lame...insyaAllah...doakan yer....i wanna thanx to all that support me when that thing happen thanx abah & mama and to my other half too...mr faisal khan...syg abg..muaaxx...k la...sambung lagi nanti..nak tgk criminal minds jap...daa Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

Sunday, December 27, 2009

~I'm bAck....~


salam...hullamak..lame gile x upate my blog...al-maklum la busy...hehe...skunk nie ekat johor..keje sian my other half...jauh lagi ngan aku...tp xpe syg abg sentiasa dgn syg hgga akhir hayat kite berdua...opps meluah perasaan plak aku nie...nak kongsi citer skunk aku kdg2 nek kapal g wat maintenance kat atas kapal...kdg2 smpi perairan batam,macam2 g la...nie ade some pics akumase kat atas kapal...sempat g...wacth out!!!


Peh kononla hensemla tu haa..




Kalaulah kapal ni aku yang punya..



Kadang- kadang bila datang angin nk kontrol macho camni la jadinya 
Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

Thursday, August 6, 2009

HaPpY bEsDaY....

happy birthday to me....

happy birthday to me...
happy birthday to wawa....

happy birthday to me....

salam...today genapla umr ku 22thn...hehe..xsngka bru ja empat thn daa...(hehe...jgn mare hah)...actually with this number i'm become matured...Alhamdullilah syukur ke hadrat Illahi bcoz dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki kepada hamba-Nya ini dengan limpah kurnia kasih sayang kpd aku insan yang lemah dan kerdil disisi-Nya...i'm also ucapkan b'banyk terima kasih to both of my parents yg always beside me whenever in what situation they always with me....luv both of u forever and ever...also thanx to my sisters and brother bcoz always love me and take care of me....but i don't forget my sweet charming prince teddy yg always with me even i'm sick or okay,i'm down or up...he always make me feel lovely with his concern in da same times take care of me however so busy with his study...abg i want u know that u r da one in my heart...Mohamed Faisal Khan Che Hassan...thanx u so much bcoz hadir dalam hidup syg....muaaahhh.... Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

Wednesday, August 5, 2009

~RaYyAn FiRsT b!rThD@y~

semalam 4hb ogos genaplah setahun umur anak buah kiteorg baby rayyan...huhu besdaynya cume awal 2 hari ja dari besday kite..pe lagi kami pun celeb la besday dak kecik even pun ngan kek kecik tp acu ngan busu die belikan baju for besday boy..huhu...sempat mandi g tukar pki baju baru..ngeh2...almaklumla sume excited bcoz first cucu ngan anak buah lam famili kami...hehe...baby rayyan sempat g buli acu die b4 that...tp cian ar papa rayyan xde coz keja site kat sabah...xpe2 t papa blik rayyan smbt ngan papa k...my parents ngan mak kak mawar pun ade skali...actually my mum bru ja kuar spital ampang pas wat collection blood coz her cancer...so far i know my mum insyaAllah dah hampir sembuh...so hope u all who read this blog can also pray for my mum...thanx so much...hmm...my hubby also bru ja bek dari demam...mse die dtg hari tu for ziarah my parents & celeb my besday too even early 1 week but i feel so happy bcoz pat celeb ngan my sweet charming prince teddy...bucuk sayang teddy forever...muaahh...rindunya even bru ja jumpe kan kan...tapi xpe la walau jauh di mata tapi always close di hati...hehe...insyaAllah x lame lagi bersama la kite berdua tuk selama2nya...amin...korang doa2kan tau...jgn mare yerr...=P

nie de skali video baby rayyan sempena 1st besday...
video


video Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

Monday, August 3, 2009

Confined Space

Tanggal Bape Haribulan Ntah Aku Dan Segerombolan Rakan Aku Telah Di Panggil Untuk Menyertai 'Operasi Menyelamat' Seorang Mangsa Yang Terperangkap Di Tempat Tertutup Ataupun Cofined Space. Keadaan Tempat Kejadian Amatlah Sukar Kerana Tempat Kejadian Itu Gelap,Tiada Udara Dan Dikhuatiri Mengandungi Udara Yang Berbahaya. Tetapi Alhamdulillah Operasi Tersebut Berjaya Dilaksanakan Walaupun Ada Antara Kami Yang Mengalami Masalah Injap Gas Oksigen Bocor Pada Alatan BA SET ( Breathing Appratuss Set )..


GAMBAR SEKITAR AKTIVITI MENYELAMAT




-Diberi Penerangan Oleh Mat Pesal Sebelum Operasi Tersebut-



- Memasang Dan Memeriksa BA Set-



- Menaiki Tangga Ketempat Kejadian-


-Gambar Sebelum Memasuki Cofined Space-



-Selepas Keluar Dari Cofined Space-



-Selepas Operasi Menyelamat-


-Penat Giler Siot-



-Peh Sapela Nak Tlg Aku ni Bukak Hos Ni-


-Merenung Masa Depan-


-Alhamdulillah Mangsa Dapat Diselamatkan-
Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

Sunday, August 2, 2009

Minggu Fresh Boy And Girls

- Mr Rimbawadi yang banyak menolong kami dalam semua perkara-
-Bola Tampar Pantai camna petang ni cik? hehe-


-Budak Marine Engineering Dan Offshore Engineering Sedang Di'beraturkan' Oleh Ah Seng-


-Menunggu Kedatangan Pengerusi Marine Engineering Community-


-Ya Inilah Ketua MEC Sedang Memberi Penerangan Yang Sememangnya Mempunyai
Banyak Kelebihan Terutama Sekali Tang Perutnya-


-Ada Gaya Macam PM Tak Pengerusi MEC Ni?-


- DiBeri Penerangan Oleh En Fuad Marsetyo Plak-
-Ada Apa Sih ?-


-Pengerusi MEC Sedang Beraksi-


-Apala Budak Montel Ni Dok Goreng Budak-Budak Baru-



-Dah Penatla Tu Budak Montel Tu Haha-

Inilah Gambar Sekitar Majlis Bertemu Dengan Budak-Budak Baru, Apapun Sekalung Penghargaan Kepada Korang Semua Kerana Dapat Datang Dan Memberikan Kerjasama Sepanjang Majlis Ini Berlangsung Dan Tak lupa Juga Pada Ah Seng Yang Tolong Kawal Majlis.. Maaf Seng Aku Tak Sempat NakPakai baju Putih Sebab Aku Baru Balik Dari Kursus Tanker Familirization Kat RMSB.
Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

Tuesday, July 21, 2009

renungan...

asslamualaikum pembuka bicara....

lame sungguh saya x menulis nukilan kat blog nie....hmmm....dugaan...hampir setiap di dunia ini mengalami dugaan....dugaan ini seperti hadiah dari Yang MAha Esa tuk melihat kesabaran,kekuatan dan ketabahan diri kite tuk menghadapinya....tapi sesungguhnya dugaan itulah menunjukkan betapa Allah s.wt amat menyayangi hamba2nya...hendaklah kita mengambilnya sebagai petunjuk dan juga hidayah dari Allah s.w.t...saya sendiri mengalami berbagai2 dugaan sepanjang perjalanan hidup saya di atas bumi yang fana ini....dari sini saya dapat belajar bagaimana hendak menjalani kehidupan yang semakin mencabar kelak...hanya dengan petunjuk dari-Nya bersama keredhaan-Nya yang dapat membantu kite sume menempuhi segala-galanya....kite renungkan bersama apa yang akan terjadi sekiranya tiada sebarang dugaan mendatang ke dalam kehidupan kita mungkin kite sume akan alpa dan terus hanyut dibuai mimpi indah yang datang dari dunia yang penuh fatamorgananya...semoga kite sume diberkati,dirahmati oleh-Nya bersama2 kasih sayang dari-Nya...insyaAllah Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

Sunday, June 28, 2009

OMNIA


Hp terbaru aku hehe..
jangan jeles tau hp ni memang aku minat giler tau sampaikan takleh nak tdo malam selagi aku belum mendapatkannya... Apapun aku memang happy sebab dapat memiliki hp ni sekarang bukan apa senang bila ada hp ni... siaa ada window mobile lg... Maknanya aku leh simpan seberapa banyak file format word, power point, excell dan pdf... Memang berbaloi dapat memiliki hp ni best gleee.. ri tu aku nak amik Apple 3G tapi pk punya pk aku amikla hp ni sbb cun n funcion yang gempak gle berbanding Apple 3G
aku punya ni 16gb memori build in tak termasuk memory card lagi.. memang space luas la..
kurang2nya senang nanti bila aku g keje nanti takla asyik nak kepit ngan laptop je huhu wat penat badan je asyik bawa laptop pas tu asyik kna lambung ombak lagi mestila pnat kan senang bila ada hp ni dan tak perlu tergopoh gapah nak amik beg laptop heheh... susahnya pula adalah hp ni full touch screen jadi paham2la konpem leceh menjaganya huhuhu..Thanks Samsung Omnia. Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

Wednesday, June 10, 2009

Paku

PAKU DI HATI........ . begini kisahnya,... ..Ada seorang pemuda yang sangat pemarah. Dia tidak dapat mengawal kemarahannya walaupun ianya hanya satu masalah kecil sahaja. Pada suatu hari, bapanya telah menghadiahkannya dengan seguni paku. "Untuk apakah paku-paku ini ayah?" tanya pemuda tersebut. "Setiap kali kamu marah, kamu pakulah tembok batu di hadapan rumah kita ini, bagi melepaskan kemarahan mu" jawab ayahnya. Pada hari yang pertama sahaja, pemuda itu telah memaku sebanyak 37 batang paku pada tembok batu tersebut. Selepas beberapa minggu, setelah dia dapat mengurangkan kemarahannya, jumlah paku yang digunakan juga berkurangan. Dia mendapati, adalah lebih mudah mengawal kemarahannya dari memukul paku menembusi tembok batu tersebut. Akhirnya tibalah pada suatu hari, dimana pemuda tersebut tidak marah, walau sekali pun. Dia pun memberitahu ayahnya mengenai perkara tersebut dengan gembira. Bapanya mengucapkan tahniah dan menyuruh dia mencabut kembali paku itu satu persatu, pada setiap hari yang ia lalui tanpa kemarahan. Hari berganti hari, dan akhirnya dia berjaya mencabut kesemua paku-paku tersebut. Pemuda tersebut lantas memberitahu perkara tersebut kepada bapanya dengan bangganya. Bapanya lantas memimpin tangannya ke tembok tersebut dan berkata "Kau telah melakukannya dengan baik, anakku, tetapi lihatlah kesan lubang-lubang di tembok batu tersebut, tembok itu tidak akan kelihatan sama lagi seperti sebelumnya. Bila kau menyatakan sesuatu atau melakukan sesuatu ketika marah, ianya akan meninggalkan kesan parut dan luka, sama seperti ini. Kau boleh menikam seseorang dengan pisau dan membunuhnya. Tetapi ingatlah, tak kesah berapa kali kau memohon maaf dan menyesal atas perbuatan mu, namun lukanya masih tetap ada. Luka di hati adalah lebih pedih dari luka fizikal. "Sahabat adalah permata yang sukar dicari. Mereka membuatkan kamu ketawa dan menggalakan mu ke arah kejayaan. Sahabat juga adalah seorang pendengar, berkongsi suka dan duka dan sentiasa membuka hatinya kepada kita." Maafkan saya sekiranya saya pernah meninggalkan kesan berlubang di dinding hati anda....Itʼs better to be silent & be thought a fool, than to speak & remove all doubt.. -Abraham Lincoln-Orang akan melupakan apa yang kamu katakan..... . Orang akan melupakan apa yang kamu lakukan..... .. Tetapi, orang TIDAK akan pernah lupa bagaimana kamu membuat mereka begitu bererti. assalamualaikum. .... Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

Wednesday, May 20, 2009

~TiMe iS cOmINg..~

hmm...dah dkt mase nak bermulanya servis jd nervous lak...tertanya gak aku adakah aku dah bersedia tuk menghadapi segala cabaran yang mendatang selama aku menyandang keja nie??? bersedia ke nak berada di persimpangan antara hidup atau mati???
tapi aku x bleh nak patah balik dah kerna nie la keputusan yang aku dah wat...yang aku decide tuk
teruskan dari awal lagi...ape yang aku bleh harapkan lah sokongan dari sume org yang aku sayangi...
tanpa mereka mungkin aku akan jatuh tersungkur mencium bumi...aku kena kuatkan semangat aku...aku akan sentiasa mengingati dirinya yang satu,Allah S.W.T....Engkau kuatkanlah dan tabahkanlah hamba yang lemah ini...aku harap mereka yang aku sayangi akan sentiasa berada disisiku ketika jatuh bangun ku..
.nie gmbr mase aku drive ambulance...huhu cam poyo je kan kan??

nie gmbr aku snap mase kiteorg de wat perbincangan pasal protocol kiteorg...nak kena menghafal protocol,pharmacologies and bnyk g la...tapi ikut jela bcoz tu la yang akn bantu kiteorg nanti...





Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

Tuesday, May 12, 2009

KeSejUkAn!!!!!!!!!

salam...huhu...aku mengalami kesejukan yang teramat sgt skunk ....dah tahap beku ais dah nie....tp nak wat camne dah tmpt aku nie penuh dgn aircond tahan sajelah jawabnya....aku skunk tgh penat otak tuk menghafal protocol ngan pharmacologies yang begitu bnyk skali....aduhai nak x nak t'pakselah....huhu.....insyaAllah 25.5 nie b'mula la operation kami as LIFESAVER MEDICAL RESCUE....apa yg penting KERJASAMA tagline wonderpets....hehe....
Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

Saturday, May 9, 2009

MSET site visit


Kembali lagi mencoret di laman aku ini hehe
Hari tu 3 hb 5 aku n membe2 aku wat site visit kat MSET Pulau Duyong Terengganu..
Kitorang seramai lebih kurang 38 orang kot pegi kat sana..
Sebenarnya lawatan ni dianjurkan oleh stdnt sem 3 sebab diorang kena wat laporan tapi oleh kerana nak menyesakkan bas maka lecture suh kitorg g gak kat sana tapi sebagai ROMBONGAN CIK KIAH je xperlu wat apapun..
Pendek kata bawa diri je huhuhuhu..
Apapun budak sem 5 ada bape orang je leh bilang ngan jari huhu..
Aku tak yah cakapla memang penat giler sebab aku baru balik dari KL malam tu pas tu pagi trus grak g kat Pulau Duyong,,, tapi ok lah leh tambahkan pengetahuan sket heheh..
MSET tu adalah salah sbuah company yang wat construction kapal n juga baik pulih kapal yang terletak di pinggir Kuala Terengganu.. Semasa kitorang pegi kat MSET ni sedang membina 2 buah kapal jenis Maintenance Platform Vessel dalam pembinaan.
Alhamdulillah kitorang dapat naik dan tengok apa yang ada dan sedang dilakukan ketika pembinaan sesebuah kapal...




Dua insan yang mempunyai kelebihan perut hehe



Napela fhotographer leh amik gambar perut aku yang besar ni huhu
nak control perut pun tak leh heheheheheh



Diberi penerangan oleh Supervisor MSET
cayalah bang hehehehehehehehehehehehhe



Bergambat berlatar belakang gamar belakang kapal



Salah sebuah kapal yang dalam pembinaan
kat MSET Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

Sunday, April 26, 2009

CUN SESANGAT



Ni la hp yang aku paling suke sekali sebab saiz dia yang kecil tau.
kecil-kecil tapi gempak sebab hp ni ada 2 megapixel camera untuk kita amik gambar.. Memang spesial punya tapi masalahnya hp ni sekarang susah nak jumpa sebab hp ni adalah model lama yang kuar slepas adiknya kuar iaitu Nokia 7280. Kalo tengok hp ni memang simple n sesuai untuk pompuan tapi ntah camna aku pun minat gak hp ne heheh Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

Saturday, April 25, 2009

Udang Oh Udang

Dah lama rasanya aku tak pergi memancing macam dulu.. Dulu selalu la jugak aku pergi mancing dekat dekat dengan tempat aku sekarang ni.Sekarang oleh kerana masa yang terhad tak sempatla pulak aku nak pergi mancing huhu Arghhh rindula plak rasa nya.. Walaupun dapat sikit tapi kurangnya dapatla jugak aku hilangkan rasa tension yang bersarang dihati aku. hehe bermadahla pulak aku.
Ha gambar ni aku amik time mancing kat jambatan kat Sungai Jakar.. Aku betul-betul tension tau bukan apa aku pergi mancing dengan membe aku.. Last-last dia lagi banyak dapat daripada aku.. Aku malu tau ngan status aku sebagai bekas Juara Memancing Terbuka Negara Eutopia selama 4 tahun berturut-turut.. Aku janji akan kembalikan maruah aku hehe... Ganbate kudasai pesal U can do it hehe.. Pape pun malam tu memang kitorang dapat banyak giler udang bolehla nak makan huhu. Malam tu bergambar sakan aku dengan si Sepit Biru ni ha.. Best siot.. Mancing udang tak sama dengan kita mancing ikan tau..
Time udang tarik joran tu peh hanya Allah je yang tau nikmatnya.. Sume member satu bilik terkejut tengok aku dapat udang banyak malam tu sampaikan diorang nak pergi lagi memancing tempat yang aku mancing.. Cehhh mestila udang dah lari kan hehe. Sampai umah terus je aku bergambar mengalahkan model baju dalam je hehe... Tapi last-last member aku cakap aku ni Model udang huhu... Aku rasa bukan model udang tapi model ketiak je hehe yela baju pun tak pakai hahah.. Apapun aku bangga dapat udang banyak malam tu hehe.. Jangan marah haaa.. Hermmm bestnya aaaa rindunya nak g mancing huhuh tak kirala kat mana pun janji ada habuan.

Besoknya apa lagi aku terusla ngan bakat aku yang ala-ala Chef Wan terus tanpa segan silunya masuk dapur untuk masak udang hehe.. Tomyam siot aku buat peh sedap hingga menjilat bibir.. Makan siap hidang dengan kuali sekali kat tengah hidangan hehe.. Koboi giler kan kitorang sume tapi nak wat camna dah bujang jadi koboila hehe......


Saat menikmati hidangan dengan member yang mancing semalam Epy gerangan nama diberi dan jika berminat dengan Epy untuk jadi makwe silalah berhubung terus dengan aku atau sila sertakan sampul surat beralamat sendiri ke ikut sukahati alamat la heheheh.
Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

Friday, April 24, 2009

Dah Update Balik

Salam...
dah lama dah aku tak update blog aku ni huhu.. Bukannya apa cma malas skit hehe maklumla banyakkeje yang kena buat nanti huhu.. Knfrm cik adik aku marah nanti sebab aku kata malas nak update,, Sory ye bucuk hehe..
Bucuk aku pun dah stat keje dah ala-ala paramedik gitu. Nanti bila aku sakit urat kentut nanti eh la suruh dia tolong repairkan hehe.
Hermmm perkembangan terbaru aku sekarang ialah nak siapkan project untuk siapkan tempat Marine Community sempena program yang dianjurkan oleh SHEQ community kat tempat aku jadi oleh kerana aku sebagai pergerusi Marine Engineering Community maka terpaksalah aku menggerakkan perut yang besar ni bersama dengan tulang empat kerat aku utk siapkan project tersebut,
Nasib baikklah aku ditolong oleh AJK yang sempoi dan rajin buat kerja.. Alhamulillah syukur..
Sesungguhnya aku beruntung sebab dikelilingi oleh insan-insan yang selalu mengambil berat terhadap aku walaupun aku tak tahu berapa berat aku sebenarnya huhu..
Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

Tuesday, April 21, 2009

Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

Monday, March 30, 2009

PaRtY t!mE....

assalamualaikum....salam sejahtera pd sume....hari nie aku msh melalui mase2 keja yang sgt boring...walaubagaimanapun aku still bersemangat coz cik abg aku sntiasa m'beri dorongan kpdku(smlm kena brain wash ngan die...huhuhu) skunk kami msg2 b'ganding bahu berusaha tuk berjaya....hah smlm aku ade party yg dianjurkan tmnpt aku training....so msg2 pun dress-up la....tema partynya aje dah x tahan..."fancy dress party"...huhu...ttp aku x ikt pun temanya...mls...huhu...



tgk siap ade bunga ros lagi...huhu....tu aku kidnep mmbr akunya...mcm2 la smlm dieorg jadi...ade yg jadi scorpion king & quenn,cinderella,arabic la mcm...ermm...sepatutnya kami sume kena wat performance tp x jdi bcoz xde lgsg mse nak training....tp bdk2 dr sabah bagus coz dieorg ttp truskan performance dieorg...tarian sumazau....




nie pic aku ngan kak meen...huhu sume gmbr x bape nak jelas bcoz pki camera fon...hp murah jer...x mcm org len...okay lah...by the way enjoy gak la party smlm....thanx dato' sharifah....

skunk enjoy aje ngan our work...=)


Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

Friday, March 27, 2009

boring...

salam sejahtera....
hurmmm....boringnye aku ri nie...xde wat pape....smpi bile ntah nak duk mcm nie...
bosan tahap gaban dah...hermm...cik abg syg aku skunk ngah busy....cian die tp adat org study la....study aku ngan study die len...aku training keja abg syg lak student...berbeza sgt...so mmg la busy sgt2...aku faham keadaan die skunk camne....kadang2 aku rse serba salah ngan die....abg maafkan syg yer...bln 4 nie die mid term....INSYAALLAH lau xde aral melintang mybe aku akn g jmpe die nnt pas die mid term....
abang sayang akan sentiasa bersama2 dgn abang x kire susah ke senang....kite same2 harungi segala dugaan & ujian yg dtg dari-Nya....sayang menyayangi abang setulus ikhlas hati sayang dan itu yg pasti
Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

Monday, March 23, 2009

PeRaSaAnKu...

hari nie mcm biase lg....duk saje2 kat office tnp wat pape yg berfaedah....mkn gaji buta...
lau de juz g kat ambulance chech barang,basuh ambulance ngan panaskan enjin....bile la nak training driving ambulance nie....bosannya....kalu aku tau aku cuti ja sendiri pergi mane2 tenangkan fikiran...pergi jumpe si dia ke???lame gile x jumpe....aku suke tgk matenye yg cantik...mata yang kdg2 lari menatapku(tp yang sebenarnya aku yg larikan mata)huhu...suaranya yang aku suka mendengarnya x kira camne keadaannya...aku suke tgk pipi tembamnya yg membuat aku geram tuk mencubitnya....aku x pernah rase mcm nie selama ini...aku teramat sayang kepadanya...die ibarat cahaya menerangi hidupku...tanpanya gelaplah dunia ku yang sememangnya suram selama ini...
Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

Friday, March 20, 2009

PlAzA MoNt KiArA

hari nie kami kat plaza mont kiara..kat main office...
lps nie kami kena trus dtg sini...
hermm...dah x leh go around dah.. k la t jumpe g sume...daaa... Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

Monday, March 16, 2009

assalamualaikum...

so how now??okay x...background nie...senang t nak trus masukkan papa...k la nak lik dah nie...nanti kite sembang2 k...daaa...chow..
Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

Wednesday, March 11, 2009



Assalamualaikum...
soryla sebab dah lama tak update blog ni bukan ape cume sejak kebelakangan ini sibuk ngan diri ini tak berapa sihatla...
huhuhu soryla ehhh. Kadang2 aku rasa cam boring jer tau sekarang n aku tak tahu kenapa jadi camni walaupun ada orang yang aku sayang di dunia ni yang serting bagi dorongan serta kata semangat buat aku...
Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

Saturday, February 7, 2009

FINAL EXAM EMT-B

salam...herm alhamdulillah dah lepas pun exam theory for final EMT-B...dua paper objective ngan subjective lak tu...dah tu mule2 kate paper objective alih2 kpaper subjective lu yg kena wat....ermm tp rasenye paper subjective g senang dr paper objective tp yg x beshnye paper sub tu dah de salah satu...ermm...minta yg len tu ok lah....nie skunk duk rest3ja coz otak penat...x nak jd cam semalam smpi kuar aair mate aku menahan sakit pale...sudden headache....klu biase okay g tp rase cam nak meletup pale pun ade...huhu...dah la tu tibe2 lak dieorg wat spot exam...150soalan objective lam mse 2 jam setengah...ermm...pastu btul lam 87 ja...sedih tul...marks cam tu dikire gagal...rate marks tuk kiteorg lulus mst dpt 126 dr 150 bru kire lulus...ri seasa nie lak exam final practical...ermm...mmg kena wat sungguh2 kali nie coz yg evaluate nnt our big instructor dr. navin,mr. peter dell,dr.thiru & dr. kumar...for sure t berabuk la english...lantak la broken ke pe ke janji wat yg terbaik...doakan yer... Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

Thursday, February 5, 2009

Balik Kampung

Sebenarnya kepala ku sakit 2 3 ari ni tak tahu nape.. Kadang-kadang rasa sampai nak pecah kepala aku tau... Hmm sok aku balik Kampung nampaknya, dah lama gile aku tak balik kampung maklumlah sibuk ngan kerja yang berlambak-lambak sampaikan tak tidur malam aku dibuatnya.Dengan lines Plan la banyak gile huhu.
Kadang- kadang aku nyesal pilih bidang ni tapi nasib baik ada orang yang memahami keadaan aku sekarang maklumlah dia pun tengah study sebab tu kot dia leh paham keadaan aku sekarang.. Apapun aku amat sayangkan dia tau, sayang sangat-sangat, ( Hok Ane eh...) tu yang wat aku terpikat kat dia tu.. manja dan amat memahami keadaan aku.. Nanti balik kampung aku mesti rindu gile kat dia tau. Bukan takleh kol tapi memang aku pun akan rasa rindu kat dia tak kira waktu.. Walaupun baru pas jumpa aku rindu gak bila aku sampai kat umah... Uwaaaa rindunya akuuuu
Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

Sunday, February 1, 2009

salam takziah

assalamualaikum...
salam takziah kami ucapkan kpd kwn kami norlina atas pemergian ayahandanya ptg sabtu bersamaan 31.01.09...kami semua mendoakan agar roh arwah sentiasa dirahmati & diberkati ALLAH S.W.T dan semoga ditempatkan dikalangan org beriman & beramal soleh...insyaALLAH...AL-FATIHAH... Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

Thursday, January 29, 2009

RM 17.90


Salam.. Cakap pasal makanan ni aku memang hantu kepada makanan masakan badan aku mengalahkan roti pau hehe.. Nak dijadikan cerita semalam ketika aku kuar makan malam tu kat bandar kemaman aku orderla makanan kegemaran aku iaitu tomyam campur, nasi goreng ikan masin dan air buah epal. Last-last yang datang adalah tomyam ada ayam 3 ketul n bawang, air buah pula rasa gula je.. Bayangkanla aku tak habis makan bukan sebab masakan tu banyak tapi sebab tak sedap,, Dah puas aku paksa untuk tima tapi last-last tak abis gak aku makan ( kalo wawa tau konpem dia marah ) hehe, ala dia akan tau gak maklumla blog ni kongsi aku ngan dia haha.. Time nak bayar pula dengan rasa bangganya aku kuarkan RM 10 tapi dengan nada macho mamat yang kira makanan tu cakap " Bang, semua ni RM 17.90" terkejut aku dibuatnya. Bukan apa tapi tak padan dengan kualiti yang disediakan. Aku tak kisah berapa harga makanan tapi asalkan sedap dimakan dan servis memuaskan hati. Tula manusia buat satu benda tak penah nak buat ngan baik,
Pape pn aku masih bersyukur kerana ada makanan untuk dimakan,

Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

Wednesday, January 28, 2009

jAnGaN b!lAnG T!dAk...

Ku penah punya cinta,
Namun kini ku sedang suka kamu,
Cinta ku dulu tlah ku buang jauh,
Kini ku ingin kan mu
Ku pernah menyendiri
Disini ku kan terasa sepi
Walaupun bibir penuh gelak tawa
Namun hati ku sepi
(chorus*)
Jangan bilang tidak
Bila kita belum mencoba
Sapa yang tahu akan sama
Hati mu dan juga hati ku
Banyak yang bercinta
Bertahun-tahun putus juga
Ku harapkan dengan dirimu
Walaupun singkat pendekatan
Cinta kita kan abadi
Ku pernah punya cinta
Namun kini sedang suka kamu
Cinta ku dulu tlah ku buang jauh
Kini ku ingin kan kamu
(chorus*)
(chorus **)
Jangan bilang tidak waktu dicium aku bingung
Namun dada ini bergetar makanya sungguh
Aku mohon jangan bilang tidak
Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~


Nila benda yang telah memeningkan kepala aku selama ini iaitu LINES PLAN ataupun lukisan untuk mendesign sesebuah kapal.Dalam menyiapkan lines plan kita kena banyak bersabar kerana ketelitian amat penting sekali untuk membuat lines plan menjadi sempurna. Gambar ini adalah menunjukkan bahagian "Poop Deck" ataupun bahagian belakang kapal. Semua bentuk ini adalah bergantung kepada "Body Plan" kapal.

Ini pula merupakan 'Forecastle Deck" dan "Bulkward" ataupun juga boleh disebut sebagai bahagian hadapan kapal.. Dalam mendesign bahagian ini kita kena membuat ukuran dari "Sheer Standart" ataupun "Flat Sheer".. tapi semua itu bergantung kepada "Body Plan"( body plan lagi)

Haa ni pula konpem korang tak tahu apa.. Ni adalah bahagian belakang kapal yang di transferkan di "Half Breadth Plan".. Semua ukuran akan ditransferkan disini jadi ketelitian ketika mengambil bacaan di "Body Plan" amatlah penting sekali, Disini terdapat "waterline"(garis air) kapal dilukis mengikut satu garis lurus.. Semua bacaan untuk mengukur "waterline"di ambil dari "Body Plan"( lagi2 body plan)


kalo tadi bahagian belakang kapal sekarang pula bahagian hadapan kapal yang ditransferkan ke "Half Breadh Plan". Di bahagian ini sama cam dibhgian belakang kapal... Tapi cam tadila ukuran di bahagian ini diambil di "Body Plan" ( dia lagi )


Haa ni la otak segala lines plan.. Diperkenalkan ini adalah "Body Plan" walaupun nampak cam plek je tapi hakikatnya semua kapal-kapal yang dibina didunia dibina berdasarkan Body Plan ni ha.. Dan kewujudan Body Plan ni adalah melalui pembacaan CSA Diagram, Pengiraan Cant Part dan Main Part dan juga B/2 serta A/2T....


Jeng...Jeng...Jeng
Ini adalah lukisan lengkap Lines Plan yang telah siap disediakan.. Diharap korang sume dapat paham apa yang telah aku g tau td heheheh.. Read More..
~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~