Blogger Templates
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...




~~~~ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT DATANG~~~~SILA TINGGALKAN JEJAK UNTUK MEMUDAHKAN KAMI MELAWAT ANDA NANTI~~~~~~~TERIMA KASIH~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sunday, December 25, 2011

~BUKAN AKU BOGEL PUN~

Kawan::   “Pesa demo tok malu ko ado adik hok mace istimewo jah?”
Kawan:     (“Pesa, engkau tak malu ke ada adik yang cacat?”)

Aku:        “Nok Malu wat gapo gak”
Aku        (“Apa yang nak di malukannya”)

Kawan   “kalu kawe jangan harapla nok bawok tubik adik kawe derak kalu ado adik supo demo”
Kawan    (“Kalau aku la kan, jgn harapla aku nak bawa adik aku jalan-jalan kalo ada adik macam adik kau”)

Aku        “Demo gak, dio ker supo denger kito jah”
Aku       (“Engkau ni kan, dia kan sama macam kita je kan”)

Kawan   “ Tok pehe kawe denge demo gak”
Kawan    (“Tak pahamla aku dengan engkau”)

p/s: sengaja letak subtitles kot-kot korang tak paham loghat kelantan


Orang macam ni pun ada. Aku akui aku memang ada adik macam tu tapi aku bangga dan aku happy sangat sebab adik aku comel, hehe.. Mr Cool nak bahasakan iri dengan aku pulak ni hehe. Maafla kalau terkasar bahasa. Aku bangga an aku tak malu ada adik Down Syndrome... Itupun nak malu bukan aku bogel depan orang ramai pun, bodoh punya olang, pikiran masih dalam tempurung lagi kalo cam tu





















 Ni semua gambar time bertunang, kahwin dan juga selepas majlis konvokesyen di cherating


~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

3 comments:

oja_alia said...

sabar jek la faisal..knpe kau tak bhsekan jek mmbe kau tu??

cm bagus sgt jek nak ckp cmtu..

ukeh fine,,aku pulak yg emosi ni..

~Mr. Cool & Cik Kepoh~ said...

haha...xpe oja kite menjaga name baik org...bukan kite tuk menghukum dye...nanti sampai dkt akhirat dye jawab la dengan Allah s.w.t...

Fofa Elmasry said...

ape nak malu... kan? kan?... everything Allah create must ada hikmah disebaliknya.. :)