Blogger Templates
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...




~~~~ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT DATANG~~~~SILA TINGGALKAN JEJAK UNTUK MEMUDAHKAN KAMI MELAWAT ANDA NANTI~~~~~~~TERIMA KASIH~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Thursday, April 12, 2012

Dimanakah Kita Semasa Gempa Bumi?


Alhamdulillah aku diberikan nikmat oleh Allah untuk meneruskan kehidupan lagi. Semalam kita dikejutkan dengan gempa bumi yang melanda negara jiran kita iaitu Indonesia...SINI...kesan daripada kejadian gempa bumi tu boleh mewujudkan tsunami tetapi Alhamdulillah sekali lagi amaran tsunami ditarik balik. Aku bukan nak sentuh pasal tsunami.. ataupun pasal gempa bumi..

Semalam tengah asyik dok tunggu perkembangan tentang gempa bumi ......aku ada terbaca satu posting oleh seorang hamba Allah tentang situasi sekarang...... Ayat hamba Allah tu simple je.....sampaikan aku terkedu dengan ayat dia...... Simple..... tapi mendalam maksud dia ..... Hamba Allah tu bukanlah ahli politik.. mahupun ahli falsafah.. Dia cuma seorang budak yang berusia 12 tahun.. Aku sebenarnya lupa nak print screen semalam......

Ayat hamba Allah tu ialah......

"Org sekarang ramai berdoa depan laptop dekat wall FB berbanding berdoa diatas sejadah dan memohon kepadaNYA ALLAH yg ESA. Betulkah?"

~Adakah Kita ?~

ATAU

~Adakah Kita?~


Dia tanya tu.. Jadi samalah kita menjawabnya...

"Tepuk Dada Tanya Minda,  Jom UNDI KAK MIA"

Vote Me Everyday
23 April - 13 May 2012





~Terima Kasih Sebab Sudi Baca Coretan Kami~

4 comments:

AMNA said...

Agree..

~Mr. Cool & Cik Kepoh~ said...

tu la pasal..kadang-kadang kita tak terpikir

Cik Farhana said...

Totally agree ~ Now suma org nak luah kat Fb banding luah dengan Tuhan . Ramai gak yg letak ayat-2 b'unsurkan islam tp semata2 nak dapatkan Like yg banyak. Takut timbul riak..Na'uzubillah~

Anonymous said...

agree sangat-sangat....di wall FB tulis all about islam tapi diluar itu kehidupannya...saya pun tak tahu nak cakap apa...
nauzublillah...moga-moga kita tergolong dalam golongan yang soleh dan solehah